Linzer rizslisztből
Linzer rizslisztből
Hozzávalók
- 300+50 gramm rizsliszt
- 200 gramm margarin
- 1 mokkáskanál só
- 100 gramm kristálycukor
- 2 darab tojás
- 10 gramm vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál tetszőleges lekvár
Instrukciók
- 300 gramm rizslisztet összemorzsolunk 200 gramm hideg margarinnal, hozzáadjuk a sót, cukrot, a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és alaposan összegyúrjuk.
- Ha nagyon ragadna (a tojás nagyságától függ), a tartalék 50 gramm lisztből annyit adagolunk még hozzá, hogy egy puha, könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
- Miután összegyúrtuk, fóliába tekerjük és betesszük a hűtőbe, minimum 30 percre, de lehet hosszabb időre is.
- Az idő letelte után lisztezett nyújtólapon, kisebb adagokban kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formára kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket, és 180 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Érdemes az utolsó percekben figyelni, hogy ne barnuljanak meg, halványak maradjanak.
- Miután megsültek és kihűltek, 1-1 darabot tetszőleges lekvárral megkenünk, és összeragasztunk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)