Linzertojás rizslisztből
Linzertojás rizslisztből
Hozzávalók
- 600 gramm rizsliszt
- 400 gramm Rama margarin
- 1 mokkáskanál só
- 200 gramm kristálycukor
- 2 darab tojás
- 20 gramm vaníliás cukor
- ízlés szerint különböző színű ételfestékek sárga, piros, kék, zöld
- 1 üveg sárgabaracklekvár
Instrukciók
- A rizslisztet összemorzsoljuk az előzőleg kisebb kockára vágott hideg margarinnal, hozzáadjuk a sót, cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, és alaposan összegyúrjuk. Egy puha, könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
- Elosztjuk a tésztát annyi részre, ahány színű tojást szeretnénk készíteni, majd a tésztagombócokat fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe.
- Fogjuk az egyik gombócot, rácsöpögtetünk 1-2 csepp ételfestéket, és addig gyúrjuk, amíg a szín homogén nem lesz.
- Ha nagyon ragadna, tegyük be a hűtőbe, hogy a vaj visszakeményedjen.
- Miután összegyúrtuk, fóliába tekerjük és betesszük a hűtőbe, minimum 30 percre, de lehet hosszabb időre is. Az idő letelte után lisztezett nyújtólapon, kisebb adagokban 5mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és tojás alakúra kiszaggatjuk a tésztát. Minden másodiknak a közepét is kivágjuk.
- Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
- Érdemes az utolsó percekben figyelni, hogy ne barnuljanak meg, halványak maradjanak.
- Miután megsültek és kihűltek, 1-1 darabot sárgabaracklekvárral megkenünk és összeragasztunk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)