Sign In

Receptek

Linzertojás rizslisztből

 

Linzertojás rizslisztből 

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 50 db

Hozzávalók
  

  • 600 gramm rizsliszt
  • 400 gramm Rama margarin
  • 1 mokkáskanál
  • 200 gramm kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • ízlés szerint különböző színű ételfestékek sárga, piros, kék, zöld
  • 1 üveg sárgabaracklekvár

Instrukciók
 

  • A rizslisztet összemorzsoljuk az előzőleg kisebb kockára vágott hideg margarinnal, hozzáadjuk a sót, cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, és alaposan összegyúrjuk. Egy puha, könnyen gyúrható, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
  • Elosztjuk a tésztát annyi részre, ahány színű tojást szeretnénk készíteni, majd a tésztagombócokat fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe.
  • Fogjuk az egyik gombócot, rácsöpögtetünk 1-2 csepp ételfestéket, és addig gyúrjuk, amíg a szín homogén nem lesz.
  • Ha nagyon ragadna, tegyük be a hűtőbe, hogy a vaj visszakeményedjen.
  • Miután összegyúrtuk, fóliába tekerjük és betesszük a hűtőbe, minimum 30 percre, de lehet hosszabb időre is. Az idő letelte után lisztezett nyújtólapon, kisebb adagokban 5mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és tojás alakúra kiszaggatjuk a tésztát. Minden másodiknak a közepét is kivágjuk.
  • Sütőpapírral borított sütőlapra tesszük őket, és 180 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
  • Érdemes az utolsó percekben figyelni, hogy ne barnuljanak meg, halványak maradjanak.
  • Miután megsültek és kihűltek, 1-1 darabot sárgabaracklekvárral megkenünk és összeragasztunk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, linzer, rizsliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating