Sign In

Receptek

Magos, sós keksz

 

Magos, sós keksz

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 80 db

Hozzávalók
  

  • 120 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 120 gramm rizsliszt
  • 120 gramm vaj vagy Rama sütőmargarin
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 5-6 evőkanál víz hideg

A tetejére:

  • 1 darab tojásfehérje
  • 1 evőkanál napraforgómag
  • 1 teáskanál lenmag
  • 1 teáskanál szezámmag

Instrukciók
 

  • A vajat (vagy margarint) elmorzsoljuk a lisztekkel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és gyorsan összegyúrjuk. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrjuk gombóccá, csomagoljuk folpackba, és tegyük be a hűtőbe, minimum 30 percre.
  • A pihentetés után kicsit gyúrjuk át, osszuk két részre, majd rizsliszttel megszórt gyúrólapon nyújtsuk ki kb. 50 mm vastagra. Tetszőleges formával szaggassuk ki, tegyük sütőlemezre, kenjük meg villával felvert tojásfehérjével, szórjuk meg a magokkal, kicsit nyomkodjuk rá, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg 10-12 perc alatt.
  • Csak addig kell sütni, amíg éppen megkapja a szélét, különben nagyon kiszárad. A tepsin hagyjuk kihűlni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, magos, sós, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating