Sign In

Magvas bagett

 

Magvas bagett

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

Az élesztő felfuttatásához:

  • 100 ml langyos víz
  • 30 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor

A tésztához:

  • 200 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 200 gramm Schar mix B
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 260-270 ml langyos víz
  • 2 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 30 gramm olvasztott vaj
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál szezámmag

Instrukciók
 

  • A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk, majd 10 perc alatt kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen, 1 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.
  • Ha megkelt, 9 egyenlő részre osztjuk. Egyesével a két szélét aláhajtjuk, ezt megcsináljuk 3-4-szer, majd a két kezünk között hosszúkásra formáljuk.
  • Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk. 40 perc elteltével 2 helyen éles késsel bevágjuk, tetejét 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál tej keverékével lekenjük.
  • Bagettsütőre tesszük őket, és 220 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd 200 C-on további 5 percig, végül 180 C-on még 10 percig. Kívül ropogós, belül puha.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bagett, gluténmentes, magvas, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating