Magvas bagett
Magvas bagett
Hozzávalók
Az élesztő felfuttatásához:
- 100 ml langyos víz
- 30 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
A tésztához:
- 200 gramm Nutri Free mix per Pane
- 200 gramm Schar mix B
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 260-270 ml langyos víz
- 2 teáskanál só
- 1 darab tojás
- 30 gramm olvasztott vaj
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
Instrukciók
- A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót, a maradék vizet, és jól összegyúrjuk, majd 10 perc alatt kidagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen, 1 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.
- Ha megkelt, 9 egyenlő részre osztjuk. Egyesével a két szélét aláhajtjuk, ezt megcsináljuk 3-4-szer, majd a két kezünk között hosszúkásra formáljuk.
- Ha kész, konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk. 40 perc elteltével 2 helyen éles késsel bevágjuk, tetejét 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál tej keverékével lekenjük.
- Bagettsütőre tesszük őket, és 220 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd 200 C-on további 5 percig, végül 180 C-on még 10 percig. Kívül ropogós, belül puha.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)