Meggyes piskóta NoCarb lisztből
Meggyes piskóta NoCarb lisztből
Hozzávalók
- 85 gramm NoCarb sütőmix
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál étolaj
- 150 ml víz
- 8 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1 mokkáskanál só
- 10 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 250 gramm meggy
Instrukciók
- A tojások sárgáját összekeverjük 4 evőkanál édesítővel, a fahéjjal, az olajjal és a vízzel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a maradék édesítővel és a sóval.
- A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként hozzákeverjük a tojássárgájás-olajos-vizes elegyet, majd ugyanígy a habbá vert fehérjét, és szép simára összedolgozzuk, majd bele simítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm).
- Nem kell megijedni, nem lesz olyan folyós, mint a normál lisztes piskóta, de a végeredmény egy habkönnyű, több napig puha, nagyon finom tészta lesz.
- A tetejére szórjuk, és kicsit belenyomkodjuk a tésztába a kimagozott meggyet, mert ebbe nem fog magától belesüllyedni.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)