Sign In

Receptek

Meggyes piskóta NoCarb lisztből

 

Meggyes piskóta NoCarb lisztből

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 16 szelet

Hozzávalók
  

  • 85 gramm NoCarb sütőmix
  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál étolaj
  • 150 ml víz
  • 8 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1 mokkáskanál
  • 10 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 250 gramm meggy

Instrukciók
 

  • A tojások sárgáját összekeverjük 4 evőkanál édesítővel, a fahéjjal, az olajjal és a vízzel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk a maradék édesítővel és a sóval.
  • A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként hozzákeverjük a tojássárgájás-olajos-vizes elegyet, majd ugyanígy a habbá vert fehérjét, és szép simára összedolgozzuk, majd bele simítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20x30 cm).
  • Nem kell megijedni, nem lesz olyan folyós, mint a normál lisztes piskóta, de a végeredmény egy habkönnyű, több napig puha, nagyon finom tészta lesz.
  • A tetejére szórjuk, és kicsit belenyomkodjuk a tésztába a kimagozott meggyet, mert ebbe nem fog magától belesüllyedni.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, meggy, piskóta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating