Meggyes prósza
Meggyes prósza
Hozzávalók
- 300 ml kefir
- 200 gramm kukoricaliszt (jelölten gluténmentes)
- 100 gramm cukor vagy édesítő
- 1/2 mokkáskanál só
- 150 ml étolaj
- 2 darab tojás
- 12 gramm sütőpor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 300 gramm meggy
Instrukciók
- A 2 tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és a sóval.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kukoricalisztet, kefirt, olajat, és az egészet simára keverjük.
- Zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe (20x30 cm-es) öntjük és rászórjuk a meggyet.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Én most csak az egyik felébe tettem meggyet, mert nem mindenki szereti a családban gyümölccsel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)