Sign In

Meggyes prósza

 

Meggyes prósza

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 300 ml kefir
  • 200 gramm kukoricaliszt (jelölten gluténmentes)
  • 100 gramm cukor vagy édesítő
  • 1/2 mokkáskanál
  • 150 ml étolaj
  • 2 darab tojás
  • 12 gramm sütőpor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 300 gramm meggy

Instrukciók
 

  • A 2 tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és a sóval.
  • Hozzáadjuk a sütőporral elkevert kukoricalisztet, kefirt, olajat, és az egészet simára keverjük.
  • Zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe (20x30 cm-es) öntjük és rászórjuk a meggyet.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Én most csak az egyik felébe tettem meggyet, mert nem mindenki szereti a családban gyümölccsel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, meggy, prósza

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating