Sign In

Receptek

Meggyes-grízes süti

 

Meggyes-grízes süti

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 100 gramm rizsliszt
  • 100 gramm rizsdara
  • 6 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 250 gramm natúr joghurt
  • 2 darab tojás
  • 70 gramm cukor vagy édesítő
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 70 gramm olvasztott vaj
  • 200 gramm magozott meggy

Instrukciók
 

  • A darát összekeverjük a joghurttal, és félretesszük minimum 1 órára, de lehet több is, hogy a dara egy kicsit megpuhuljon.
  • Ha letelt az idő, a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  • A tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a joghurtos darát, a sütőporos lisztet, végül az olvasztott vajat, és simára keverjük.
  • Egy kisebb tepsit (20x25 cm) kivajazunk, kilisztezünk, a masszát beleöntjük, a meggyszemeket a tetejére rakosgatjuk.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Kockára vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, grízes, meggy

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating