Meggyes-mákos muffin
Meggyes-mákos muffin
Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 4 evőkanál eritrit vagy más édesítő
- 4 evőkanál mákliszt vagy darált mák, de akkor magasabb a szénhidrát tartalom
- 6 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 50 ml étolaj
- 0,75 üveg meggybefőtt
- 12 gramm tortazselé
Instrukciók
- A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, a máklisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, a meggyeket félbevágjuk.
- A tojássárgájához keverjük a liszteket, belecsorgatjuk az olajat, azzal is összekeverjük, majd beletesszük a félbevágott meggyszemeket, úja összekeverjük.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
- Muffin formákba adagoljuk, és 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd visszavesszük a hőfokot, és további 15 percig sütjük 180 C-on.
- Rácson hűtjük ki. Amikor kihűltek, a megmaradt meggylébe belekeverünk egy csomag tortazselét, felfőzzük és rácsorgatjuk a muffinokra. A maradékot egy kis tálba öntöttem, amikor megszilárdult, kockákra vágtam, és a muffinok mellé kínáltam.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)