Sign In

Receptek

Meggyes-mákos muffin

 

Meggyes-mákos muffin

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál eritrit vagy más édesítő
  • 4 evőkanál mákliszt vagy darált mák, de akkor magasabb a szénhidrát tartalom
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 50 ml étolaj
  • 0,75 üveg meggybefőtt
  • 12 gramm tortazselé

Instrukciók
 

  • A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, a máklisztet összekeverjük a sütőporral, fahéjjal, a meggyeket félbevágjuk.
  • A tojássárgájához keverjük a liszteket, belecsorgatjuk az olajat, azzal is összekeverjük, majd beletesszük a félbevágott meggyszemeket, úja összekeverjük.
  • A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  • Muffin formákba adagoljuk, és 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd visszavesszük a hőfokot, és további 15 percig sütjük 180 C-on.
  • Rácson hűtjük ki. Amikor kihűltek, a megmaradt meggylébe belekeverünk egy csomag tortazselét, felfőzzük és rácsorgatjuk a muffinokra. A maradékot egy kis tálba öntöttem, amikor megszilárdult, kockákra vágtam, és a muffinok mellé kínáltam.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, mák, meggy, muffin

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating