Sign In

Receptek

Meggyes-mascarponés torta

 

Meggyes-mascarponés torta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények, Sütés nélküli receptek, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 torta

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 300 gramm ropogós keksz (Gluténmentesen: Gulllon Maria)
  • 120 gramm vaj

A krémhez:

  • 400 gramm meggy
  • 3 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 500 gramm mascarpone
  • 100 gramm porcukor vagy édesítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 300 ml Hulala habtejszín
  • 10 gramm étkezési zselatin
  • 80 ml víz

A tetejére:

  • 100 gramm meggy
  • 1 csomag tortazselé piros vagy színtelen
  • 250 ml víz
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1-2 evőkanál citromlé

Instrukciók
 

  • A krémhez a meggyet magozzuk ki, és főzzük fel a cukorral néhány perc alatt, majd hűtsük ki.
  • A kekszet törjük össze, keverjük össze a puha vajjal, majd nyomkodjuk bele egy 24 cm-és kapcsos tortaformába.
  • Egy kanál hátával szép egyenesre lehet igazgatni, majd tegyük be a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
  • A meggy levének nagy részét öntsük le (fel lehet használni a zselék készítéséhez, a víz egy részét kiváltva), majd turmixoljuk össze.
  • A mascarponét keverjük össze a cukorral, majd keverjük bele a meggypépet. A zselatinport főzzük fel a vízzel (a meggylé egy részével), hűtsük langyosra, majd keverjük a mascarponéhoz. A tejszínt verjük kemény habbá, majd ezt is keverjük a mascarponés krémhez.
  • Kanalazzuk a krémet a kekszmorzsával bélelt tortaformába.
  • Simítsuk el szépen egyenesre a tetejét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.
  • A meggyet magozzuk ki, majd rendezzük el a krém tetején. Készítsük el a tortazselét az előírt módon, és amikor már langyosra hűlt, óvatosan öntsük a torta tetejére.
  • Jól behűtve tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, Mascarpone, meggy, sütés nélkül, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating