Sign In

Mikrós zsemle

 

Mikrós zsemle

Elkészítési idő 5 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 db

Hozzávalók
  

  • 1/2 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1/2 evőkanál lenmagliszt
  • 1/2 evőkanál útifűmaghéj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 30 ml víz kb. 2 - 2,5 evőkanál

A forma kikenéséhez:

  • 1/2 mokkáskanál zsiradék

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a liszteket, útifűmaghéjat, sót, sütőport, majd hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet, hogy egy jól keverhető, csomómentes masszát kapjunk.
  • Pár percig hagyjuk pihenni, ez alatt az idő alatt még sűrűsödni fog, ahogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet.
  • Egy bögrét, vagy egy megfelelő formát kikenünk egy kevés zsiradékkal, belekanalazzuk a masszát, majd 2,5 percre (750 Watt) betesszük a mikróba. Miután kivettük a mikróból, borítsuk ki egy tányérra, és úgy hagyjuk kihűlni.
  • Kicsit nedvesnek fog tűnni, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga. Ha mégis túl nedvesnek éreznék, akkor a következő sütés alkalmával tegyünk egy kicsivel kevesebb vizet hozzá, vagy hagyjuk a lekapcsolt mikróban még pár másodpercig (10-15 mp).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, mikrós, pékáru, zsemle

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating