Mikrós zsemle
Mikrós zsemle
Hozzávalók
- 1/2 evőkanál zabpehelyliszt
- 1/2 evőkanál lenmagliszt
- 1/2 evőkanál útifűmaghéj
- 1/4 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 darab tojás
- 30 ml víz kb. 2 - 2,5 evőkanál
A forma kikenéséhez:
- 1/2 mokkáskanál zsiradék
Instrukciók
- Összekeverjük a liszteket, útifűmaghéjat, sót, sütőport, majd hozzáadjuk a tojást, és annyi vizet, hogy egy jól keverhető, csomómentes masszát kapjunk.
- Pár percig hagyjuk pihenni, ez alatt az idő alatt még sűrűsödni fog, ahogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet.
- Egy bögrét, vagy egy megfelelő formát kikenünk egy kevés zsiradékkal, belekanalazzuk a masszát, majd 2,5 percre (750 Watt) betesszük a mikróba. Miután kivettük a mikróból, borítsuk ki egy tányérra, és úgy hagyjuk kihűlni.
- Kicsit nedvesnek fog tűnni, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga. Ha mégis túl nedvesnek éreznék, akkor a következő sütés alkalmával tegyünk egy kicsivel kevesebb vizet hozzá, vagy hagyjuk a lekapcsolt mikróban még pár másodpercig (10-15 mp).