Sign In

Receptek

Mini pizzás csiga

 

Mini pizzás csiga

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 nagy tubus pizza krém
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 150 gramm reszelt sajt
  • 150 gramm gépsonka apróra vágva

A gluténmentes leveles tésztához:

  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
  • 1 mokkáskanál
  • 50 gramm vaj

A kenéshez:

  • 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 200 gramm vaj
  • 10 gramm rizsliszt a nyújtáshoz

Instrukciók
 

  • A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 100 gramm lisztet 200 gramm vajjal kikeverünk, és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, és 2 felé vágjuk. 2 órát hűtőben pihentetjük, vagy fagyasztani is lehet (én most nem pihentettem).
  • A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk. Egyenletesen rákenjük a tejföllel elkevert pizza krémet, rászórjuk az apróra vágott sonkát és a sajt felét. Szorosan föltekerjük a krémes, sajtos tésztát, majd a rúdból ujjnyi széles szeleteket vágunk.
  • Ezeket egymás mellé tepsire tesszük, és a maradék sajttal megszórjuk a tetejüket. Hamar megsülnek (180 C, kb. 20 perc), mert vékonyak. Ha gazdagítani szeretnénk, akkor a pizza krémre tehetünk bármi más, ízlésünknek megfelelő tölteléket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, gluténmentes, pizza, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating