Mogyorós brokkolikrémleves
Mogyorós brokkolikrémleves
Hozzávalók
- 500 gramm brokkoli
- 2 teáskanál só
- 1 darab zöldségleveskocka vagy ételízesítő
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál szárított, őrölt lestyán
- 50 gramm darált mogyoró
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 csokor petrezselyem
A galuskához:
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál víz
- 1 mokkáskanál só
- 2-3 evőkanál Naturbit Alfa-mix vagy rizsliszt
Instrukciók
- A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, felöntjük 1200 ml vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a zúzott fokhagymát, a lestyánt, a finomra darált mogyorót, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
- Közben a galuskához a hozzávalókat csomómentesre keverjük. Kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk a normál galuskatésztánál.
- Amikor a brokkoli megfőtt, a tejszínnel összeturmixoljuk, a levesbe mártogatott kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát, néhány percig főzzük, majd ízesítjük a citromlével és a felaprított petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)