Sign In

Receptek

Mogyorós brokkolikrémleves

 

Mogyorós brokkolikrémleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm brokkoli
  • 2 teáskanál
  • 1 darab zöldségleveskocka vagy ételízesítő
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál szárított, őrölt lestyán
  • 50 gramm darált mogyoró
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 csokor petrezselyem

A galuskához:

  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál
  • 2-3 evőkanál Naturbit Alfa-mix vagy rizsliszt

Instrukciók
 

  • A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, felöntjük 1200 ml vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a zúzott fokhagymát, a lestyánt, a finomra darált mogyorót, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
  • Közben a galuskához a hozzávalókat csomómentesre keverjük. Kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk a normál galuskatésztánál.
  • Amikor a brokkoli megfőtt, a tejszínnel összeturmixoljuk, a levesbe mártogatott kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát, néhány percig főzzük, majd ízesítjük a citromlével és a felaprított petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó brokkoli, gluténmentes, krémleves, mogyoró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating