Sign In

Napraforgó

 

Napraforgó

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Schar mix it. liszt
  • 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
  • 1 csipet
  • 50 gramm vaj

A kenéshez:

  • 50 gramm Schar mix it. liszt
  • 50 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 200 gramm vaj

Töltelék:

  • 60 gramm paradicsomlé
  • 10 gramm sűrített paradicsom vagy pizzakrém
  • 100 gramm pizza mozzarella sajt
  • 1 mokkáskanál szárított oregano
  • 1-2 evőkanál tej
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint mákszemek
  • ízlés szerint napraforgómag

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 100 gramm lisztet 200 gramm vajjal kikeverünk, és a tésztára kenjük.
  • Ezután feltekerjük, mint a bejglit, 2 felé vágjuk, fóliába csomagoljuk. 2 órát hűtőben pihentetjük (fagyasztani is lehet).
  • Egy kisebb tálban összekeverjük a paradicsomlét és a sűrített paradicsomot, megsózzuk. A mozzarellát lereszeljük. Kinyújtjuk az első tésztalapot kör alakra, ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon. Rászórjuk a mozzarellát, meghintjük egy kevés oregánóval.
  • Vízzel benedvesítjük a tészta üresen hagyott részét, majd befedjük a másik lappal, és jól lenyomkodjuk a széleken a tésztát. A tésztakör közepére helyezünk egy poharat, és a pohártól a tészta széle felé 16 cikket vágunk. Mindegyik cikket kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel, a közepét megszórjuk napraforgómaggal, és egy csipetnyi mákkal.
  • 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 25 percig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, napraforgó, paradicsom, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating