Napraforgó
Napraforgó
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm Schar mix it. liszt
- 150 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2 darab tojás
- 100 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
- 1 csipet só
- 50 gramm vaj
A kenéshez:
- 50 gramm Schar mix it. liszt
- 50 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 200 gramm vaj
Töltelék:
- 60 gramm paradicsomlé
- 10 gramm sűrített paradicsom vagy pizzakrém
- 100 gramm pizza mozzarella sajt
- 1 mokkáskanál szárított oregano
- 1-2 evőkanál tej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint mákszemek
- ízlés szerint napraforgómag
Instrukciók
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 100 gramm lisztet 200 gramm vajjal kikeverünk, és a tésztára kenjük.
- Ezután feltekerjük, mint a bejglit, 2 felé vágjuk, fóliába csomagoljuk. 2 órát hűtőben pihentetjük (fagyasztani is lehet).
- Egy kisebb tálban összekeverjük a paradicsomlét és a sűrített paradicsomot, megsózzuk. A mozzarellát lereszeljük. Kinyújtjuk az első tésztalapot kör alakra, ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy a tészta széle üresen maradjon. Rászórjuk a mozzarellát, meghintjük egy kevés oregánóval.
- Vízzel benedvesítjük a tészta üresen hagyott részét, majd befedjük a másik lappal, és jól lenyomkodjuk a széleken a tésztát. A tésztakör közepére helyezünk egy poharat, és a pohártól a tészta széle felé 16 cikket vágunk. Mindegyik cikket kétszer megcsavarjuk. A tetejét megkenjük egy kevés tejjel, a közepét megszórjuk napraforgómaggal, és egy csipetnyi mákkal.
- 200 C-ra előmelegített sütőben sütjük 25 percig.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)