Sign In

Receptek

Négysajtos burgonyatorta

 

Négysajtos burgonyatorta

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm burgonya közepes nagyságú, egyforma szemek
  • 70 gramm trappista sajt
  • 70 gramm füstölt trappista sajt
  • 70 gramm kékpenészes sajt
  • 70 gramm brie sajt vagy parmezán sajt
  • 1 teáskanál
  • 1 púpozott teáskanál szárított rozmaring
  • 1 púpozott teáskanál zsálya
  • 1 púpozott teáskanál kakukkfű
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 5-6 darab aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 30 gramm vaj
  • 100 ml tej vagy tejszín

Instrukciók
 

  • A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és enyhén sós vízben főzzük 10 percig, majd kivesszük és kihűtjük.
  • Egy 26 cm-es tortaformát vagy pitesütőt kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, majd egy sor vékony (2-3 mm) karikára vágott burgonyát helyezünk el az alján.
  • Kicsit megsózzuk, szerecsendióval megszórjuk, a 4 sajt lereszelt keverékének 1/3 részét rászórjuk, majd a szintén összekevert fűszerek egyharmadát is rászórjuk, valamint a felaprított aszalt paradicsom egy részét.
  • Ezt még kétszer megismételjük, a tetejét bőven megszórva sajttal. A vajat felolvasztjuk a tejszínnel, és kanállal szépen a tetejére locsoljuk.
  • 200 C fokra előmelegített sütőben 25-30 alatt szép pirosra sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó burgonya, gluténmentes, négysajtos, sós sütemény, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating