Sign In

Receptek

Palócos csirkegulyás

 

Palócos csirkegulyás

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab csirkeszárny
  • 4 darab csirke alsó comb
  • 1 darab vöröshagyma nagyobb
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1500 ml víz
  • 1 evőkanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál Piros Arany (csípős)
  • 2 darab babérlevél
  • 500 gramm burgonya
  • 400 gramm zöldbab (fagyasztott is lehet)
  • 250 ml tejföl
  • 20 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 1/2 darab citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem

Instrukciók
 

  • A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a megmosott combokat, szárnyakat, és fehéredésig sütjük.
  • A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 500 ml vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt, a Piros Aranyat és a babérlevelet.
  • Lefedve, kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a zöldbabot, felöntjük a maradék 1000 ml vízzel, és további 20 percig főzzük.
  • Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés forró lével hígítjuk, majd hozzáöntjük a leveshez, és pár perces forralással besűrítjük.
  • Tálalás előtt a citromlével pikánsra ízesítjük, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkegulyás, csirkehús, gluténmentes, gulyásleves, leves, palóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating