Sign In

Receptek

Paprikalepény – Paprikatócsni

 

Paprikalepény - Paprikatócsni

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Köretek, Vegetáriánus, vegán
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm paprika vegyesen piros, sárga, zöld kaliforniai
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 evőkanál rizsliszt
  • 3 darab tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem apróra vágott
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • szükség szerint étolaj a sütéshez

A paradicsomszószhoz:

  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 darab kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 gramm paradicsom
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál apróra vágott zellerlevél vagy bazsalikom

Instrukciók
 

  • A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, a zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, őrölt borssal.
  • Egy teflonos serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából, kicsit ellapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  • A paradicsomszószhoz az apróra vágott hagymát megdinszteljük a visszamaradó olajon, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
  • A paradicsomok héját néhány helyen egy hegyes késsel felhasítjuk, egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a héjat lehúzzuk. A paradicsomokat kisebb kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zellerlevelet, és addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik a leve (kb. 20 perc). Tálaláskor a paprikalepények tetejére halmozzuk a paradicsomszószt.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, köret, lepény, paprika, tócsni, vegetáriánus

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating