Sign In

Receptek

Parajkrémleves buggyantott tojással

 

Parajkrémleves buggyantott tojással

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm vaj
  • 40 gramm rizsliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 gramm fagyasztott paraj
  • 1000 ml húsleves leveskockából vagy ételízesítő porból is jó
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál

A buggyantott tojáshoz:

  • 4 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál ételecet

Instrukciók
 

  • A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd egy kevés húslevessel simára keverjük.
  • Hozzáadjuk a felengedett spenótot, botmixerrel pürésítjük, felengedjük a maradék húslevessel és tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd kb. 15 percig kis lángon főzzük.
  • Közben elkészítjük a tojást. Enyhén sós, ecetes vizet forralunk, beleütjük óvatosan a tojásokat úgy, hogy a fehérje a sárgája körül maradjon. 2-3 perc főzés után szűrőlapáttal kiemeljük, és langyos vízbe tesszük tálalásig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémleves, paraj, spenót, tojás

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating