Parajkrémleves buggyantott tojással
Parajkrémleves buggyantott tojással
Hozzávalók
- 50 gramm vaj
- 40 gramm rizsliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 gramm fagyasztott paraj
- 1000 ml húsleves leveskockából vagy ételízesítő porból is jó
- 200 ml főzőtejszín
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
A buggyantott tojáshoz:
- 4 darab tojás
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál ételecet
Instrukciók
- A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd egy kevés húslevessel simára keverjük.
- Hozzáadjuk a felengedett spenótot, botmixerrel pürésítjük, felengedjük a maradék húslevessel és tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd kb. 15 percig kis lángon főzzük.
- Közben elkészítjük a tojást. Enyhén sós, ecetes vizet forralunk, beleütjük óvatosan a tojásokat úgy, hogy a fehérje a sárgája körül maradjon. 2-3 perc főzés után szűrőlapáttal kiemeljük, és langyos vízbe tesszük tálalásig.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)