Sign In

Parajpite

 

Parajpite

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 120 gramm főtt burgonya
  • 1 teáskanál
  • 200 ml Miklós' Universal mix
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 70 gramm vaj vagy margarin
  • 70 ml víz

A töltelékhez:

  • 500 gramm spenót
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 darab tojás
  • 200 ml tej
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 120 gramm reszelt sajt

Instrukciók
 

  • Az áttört, kihűlt főtt burgonyához adjuk a lisztet, sütőport, sót, fokhagymaport, olvasztott vajat, majd annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy egy kissé lágy tésztát kapjunk.
  • Egy 28 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, és a tésztával kibéleljük.
  • Közben a spenótot az olajon pár perc alatt megpároljuk, a levét leöntjük. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a parajpürét és a reszelt sajtot is, és alaposan összekeverjük.
  • A masszát a tésztára öntjük, és 200 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  • Hidegen is nagyon finom.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, paraj, pite, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating