Sign In

Receptek

Parmezános cukkini, sütőben sütve

 

Parmezános cukkini, sütőben sütve

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 800 gramm cukkini
  • 1 teáskanál
  • 4-5 evőkanál rizsliszt vagy kukoricaliszt
  • 2 darab tojás
  • 4-5 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 50 gramm reszelt parmezánsajt
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor

A tetejére:

  • 2-3 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 gramm reszelt parmezánsajt

Instrukciók
 

  • A cukkinit, ha már nem túl zsenge, akkor meghámozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, ha nagyon magvas, a közepét kivágjuk. Kicsit besózzuk, majd félretesszük.
  • Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük olajjal. A tojást egy kevés sóval, villával felverjük. A zsemlemorzsát, a petrezselymet, a parmezánt és a fokhagymaport összekeverjük.
  • A cukkiniket lecsöpögtetjük, megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában, és a sütőlemezre rakosgatjuk őket.
  • A tetejüket olajjal megspricceljük, sajttal megszórjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük őket.
  • Párolt rizzsel és sós-fokhagymás tejföllel vagy tartármártással kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, főétel, gluténmentes, parmezán

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating