Pávaszem
Pávaszem
Hozzávalók
A krémhez:
- 1 darab tojás
- 2 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tej
- 150 gramm Rama margarin
- 150 gramm porcukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
A tésztához:
- 7 darab tojás
- 120 gramm kristálycukor
- 40 gramm kakaópor
- 1 evőkanál rizsliszt
- 6 gramm sütőpor
Instrukciók
- Először a krémet készítjük el. A tojást összekeverjük a liszttel, majd apránként, keverés közben, hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, és végül kihűtjük.
- A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, apránként, keverés közben, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd a keményre felvert tojásfehérjével lazítjuk a kakaós masszát.
- Olajjal vékonyan megkent sütőpapírral borított tepsiben (30x40cm) elegyengetjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 16-18 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, mert nem fogjuk tudni feltekerni.
- Amikor megsült, nedves konyharuhára borítjuk úgy, hogy a sütőpapír legyen felül, hogy le tudjuk húzni. A tésztát mindkét széle felől a hosszabbik oldalon a feléig feltekerjük, majd ráhajtjuk a nedves konyharuhát, és úgy hagyjuk kihűlni.
- A vajat közben habosra keverjük a porcukorral, és apránként, keverés közben, hozzáadjuk a tojásos krémet. A krém felét a kitekert, kihűlt tésztára kenjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és azt a sárga krém tetejére kenjük. Ekkor ismét visszatekerjük a tésztát, és megfordítva, hogy a tekerés legyen alul, egy hosszúkás tálra borítjuk.
- Kicsit eligazgatjuk, hogy szép formás legyen, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Egyszerűen elkészíthető, de nagyon mutatós süti!