Petrezselymes karalábéleves
Petrezselymes karalábéleves
Hozzávalók
- 2-3 darab zsenge karalábé kb. 500 gramm
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 púpozott evőkanál rizsliszt
- 1 evőkanál ételízesítő vagy húsleveskocka
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál kristálycukor
- 2 teáskanál só
- 100 ml tejföl
A levesbetéthez:
- 1 darab tojás
- 4 evőkanál rizsliszt
- 1/2 mokkáskanál só
Instrukciók
- A karalábét vékonyan meghámozzuk, fél centi vastagon felszeleteljük, majd ugyanilyen vastag hasábokra vágjuk. A megforrósított olajra dobjuk, lefedve, közepes lángon, 10-12 perc alatt roppanósra pároljuk, ha szükséges, egy kevés vizet öntsünk alá.
- A végén zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, fél percig pirítjuk, 10dl vízzel felöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a fölaprított petrezselyemmel, cukorral ízesítjük, borsozzuk, sózzuk, a tejföllel dúsítjuk.
- A tojásból a rizsliszttel, csipetnyi sóval, és egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk, kiskanállal a levesbe szaggatjuk, majd 2-3 perc alatt erős lángon készre főzzük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)