Sign In

Receptek

Petrezselymes karalábéleves

Petrezselymes karalábéleves

Petrezselymes karalábéleves gluténmentes recept mentes magazin
Petrezselymes karalábéleves – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Petrezselymes karalábéleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2-3 darab zsenge karalábé kb. 500 gramm
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál ételízesítő vagy húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál
  • 100 ml tejföl

A levesbetéthez:

  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • A karalábét vékonyan meghámozzuk, fél centi vastagon felszeleteljük, majd ugyanilyen vastag hasábokra vágjuk. A megforrósított olajra dobjuk, lefedve, közepes lángon, 10-12 perc alatt roppanósra pároljuk, ha szükséges, egy kevés vizet öntsünk alá.
  • A végén zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, fél percig pirítjuk, 10dl vízzel felöntjük. A leveskockát belemorzsoljuk, a fölaprított petrezselyemmel, cukorral ízesítjük, borsozzuk, sózzuk, a tejföllel dúsítjuk.
  • A tojásból a rizsliszttel, csipetnyi sóval, és egy kevés vízzel galuskatésztát keverünk, kiskanállal a levesbe szaggatjuk, majd 2-3 perc alatt erős lángon készre főzzük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó almaleves, gluténmentes, karalábé, petrezselyem

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating