Sign In

Receptek

Pite mézes-fahéjas szilvával

 

Pite mézes-fahéjas szilvával

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 400 gramm szilva
  • 4 darab tojás
  • 4 csapott evőkanál cukor vagy édesítő
  • 100 ml étolaj
  • 6 púpozott evőkanál rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
  • 2 evőkanál instant kakaópor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor

Instrukciók
 

  • A feltört tojásokat egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az olajat, majd alaposan kikeverjük.
  • A lisztet elegyítjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.
  • Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
  • Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk és lisztezünk, amibe beleöntjük előbb a sárgát, majd a kakaós masszát.
  • A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk.
  • Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 evőkanál cukorból, 1 mokkáskanál fahéjból és 3 evőkanál vízből.
  • Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, végül a süteményre sorban rárakosgatjuk.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fahéj, gluténmentes, méz, pite, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating