Pite mézes-fahéjas szilvával
Pite mézes-fahéjas szilvával
Hozzávalók
- 400 gramm szilva
- 4 darab tojás
- 4 csapott evőkanál cukor vagy édesítő
- 100 ml étolaj
- 6 púpozott evőkanál rizsliszt vagy Miklós' Universal mix
- 2 evőkanál instant kakaópor
- 1 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3 evőkanál víz
- 1 teáskanál sütőpor
Instrukciók
- A feltört tojásokat egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az olajat, majd alaposan kikeverjük.
- A lisztet elegyítjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.
- Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
- Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk és lisztezünk, amibe beleöntjük előbb a sárgát, majd a kakaós masszát.
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk.
- Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 evőkanál cukorból, 1 mokkáskanál fahéjból és 3 evőkanál vízből.
- Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, végül a süteményre sorban rárakosgatjuk.
- 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)