Sign In

Receptek

Pizza – gombás, sonkás, lilahagymás

 

Pizza - gombás, sonkás, lilahagymás

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Pizza receptek
Konyha Olasz
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Nutri Free pizzaliszt
  • 185 gramm víz
  • 5 gramm friss élesztő
  • 15 gramm olívaolaj
  • 2 gramm

A feltéthez:

  • 70 gramm paradicsompüré
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint oregánó
  • 100 gramm főtt sonka
  • 100 gramm bacon szalonna
  • 100 gramm csiperkegomba
  • 1 fej kicsi lilahagyma
  • 100 gramm pizza mozzarella sajt

Instrukciók
 

  • A pizza lisztet egy tálba öntjük. Feloldjuk az élesztőt a langyos vízben, majd a folyadékot apránként a liszthez öntjük, és addig keverjük, amíg sima, homogén, egynemű tésztát kapunk. Hozzáadjuk az olajat, a sót, és kidolgozzuk a tésztát. Letakarjuk a tésztát fóliával, és betesszük a hűtőbe 2 órára.
  • Összekeverjük a paradicsompürét egy csipet sóval, egy kis olívaolajjal, egy csipet oregánóval, bazsalikommal. Felszeleteljük a gombát, hagymát, kisebb darabokra vágjuk a sonkát és a bacont, a sajtot lereszeljük.
  • Két óra eltelte után kivesszük a tésztát a hűtőből, kicsit átgyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk, vagy egyben hagyjuk, ha egy nagyobb pizzát szeretnénk, és hagyjuk a duplájára kelni.
  • Lisztezett kézzel kinyújtjuk kör alakúra, villával megszurkáljuk, és 5-7 percre betesszük a 200 C-ra előmelegített sütőbe.
  • Kivesszük, megkenjük az ízesített paradicsomszósszal, rátesszük a feltétet.
  • 180 C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, gomba, lilahagyma, pizza, sonka

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating