Pizza – gombás, sonkás, lilahagymás
Pizza - gombás, sonkás, lilahagymás
Hozzávalók
- 250 gramm Nutri Free pizzaliszt
- 185 gramm víz
- 5 gramm friss élesztő
- 15 gramm olívaolaj
- 2 gramm só
A feltéthez:
- 70 gramm paradicsompüré
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint oregánó
- 100 gramm főtt sonka
- 100 gramm bacon szalonna
- 100 gramm csiperkegomba
- 1 fej kicsi lilahagyma
- 100 gramm pizza mozzarella sajt
Instrukciók
- A pizza lisztet egy tálba öntjük. Feloldjuk az élesztőt a langyos vízben, majd a folyadékot apránként a liszthez öntjük, és addig keverjük, amíg sima, homogén, egynemű tésztát kapunk. Hozzáadjuk az olajat, a sót, és kidolgozzuk a tésztát. Letakarjuk a tésztát fóliával, és betesszük a hűtőbe 2 órára.
- Összekeverjük a paradicsompürét egy csipet sóval, egy kis olívaolajjal, egy csipet oregánóval, bazsalikommal. Felszeleteljük a gombát, hagymát, kisebb darabokra vágjuk a sonkát és a bacont, a sajtot lereszeljük.
- Két óra eltelte után kivesszük a tésztát a hűtőből, kicsit átgyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk, vagy egyben hagyjuk, ha egy nagyobb pizzát szeretnénk, és hagyjuk a duplájára kelni.
- Lisztezett kézzel kinyújtjuk kör alakúra, villával megszurkáljuk, és 5-7 percre betesszük a 200 C-ra előmelegített sütőbe.
- Kivesszük, megkenjük az ízesített paradicsomszósszal, rátesszük a feltétet.
- 180 C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)