Pudingos-tejfölös kocka
Pudingos-tejfölös kocka (Gluténmentes)
————–
Nagyon finom krémes süti, fogyasztás előtt 1-2 nappal elkészíthető, sőt előnyére válik, hűtőben napokig eltartható. 🙂
————–
1 tepsi
60 perc + pihentetés
————–
A tésztához:
20 dkg Miklós’ Universal mix liszt
20 dkg rizsliszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 db nagyobb tojás
2 ek kakaópor
1 ek tejföl (ha szükséges)
1 kk szódabikarbóna
A krémhez:
80 g vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
20 g vaníliás cukor
55 dkg tejföl (minimum 20%-os)
————–
1. lépés:
Először a krémet készítjük el. A pudingot keverjük csomómentesre egy kevés tejjel, adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, folytonos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Amikor kihűlt, kisebb adagokban keverjük hozzá a tejfölt (min. 20%-os legyen, különben folyni fog a krém).
2. lépés:
Amíg a krém hűl, elkészítjük a tésztát. Morzsoljuk el a liszttel a felkockázott, hideg margarint. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport és a szódabikarbónát, keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk hozzá a tojást és a tejfölt. Gyúrjuk sima, homogén tésztává, osszuk két részre, majd 20-30 percig pihentessük a hűtőben.
3. lépés:
Az egyik gombócot, alaposan belisztezett lapon, nyújtsuk ki kb. 22×33 cm-re (vagy a tepsinknek megfelelőre). Tekerjük fel a tésztát, mintha csigát készítenék, és így helyezzük bele a margarinnal kikent tepsi egyik végébe, majd tekerjük ki a tésztát.
4. lépés:
Kenjük rá a pudingos-tejfölös krémet.
5. lépés:
Nyújtsuk ki a másik lapot is, és az előző módon, helyezzük óvatosan a krém tetejére. Néhány helyen böködjük meg, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük meg kb. 30-35 perc alatt. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hűtőben tároljuk fogyasztásig (napokig eltartható a hűtőben).
6. lépés:
Frissen kicsit morzsalékos a tészta, de 1-2 nap után nagyon szépen beissza a krémet. Fogyasztás előtt szórjuk meg porcukorral.