Sign In

Receptek

Rácos padlizsán

 

Rácos padlizsán

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm zsenge padlizsán 3 kisebb darab
  • 1 mokkáskanál
  • 600 gramm burgonya
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 darab nagy fej vöröshagyma
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 4 darab zöldpaprika
  • 4 darab paradicsom
  • 1 szál lecsókolbász (elmaradhat)

A tetejére:

  • 300 ml tejföl
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 mokkáskanál csípős Piros Arany (elmaradhat)

Instrukciók
 

  • A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, 1 cm széles szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, majd félrerakjuk. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, és amikor kihűlt, szintén 1 cm széles karikákra vágjuk.
  • A padlizsánszeleteket lecsöpögtetjük, leszárítjuk, egy ecset segítségével, olajjal vékonyan megkenjük, és egy serpenyőben barnás-pirosra sütjük.
  • A hagymát a maradék olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén megtisztított, felaprított paprikát és paradicsomot. Addig pároljuk, amíg egy kicsit összeesik a paprika és paradicsom.
  • Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, a Piros Arannyal, egy kevés vízzel hígítjuk, majd belekeverjük a lecsóba.
  • A burgonya és a padlizsán szeleteket egy kiolajozott tepsibe fektetjük úgy, hogy félig fedjék egymást, közéjük dugdossuk a héj nélküli, karikára vágott kolbászt, majd megöntözzük a tejfölös lecsóval. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, padlizsán

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating