Rácos padlizsán
Rácos padlizsán
Hozzávalók
- 600 gramm zsenge padlizsán 3 kisebb darab
- 1 mokkáskanál só
- 600 gramm burgonya
- 5 evőkanál napraforgóolaj
- 1 darab nagy fej vöröshagyma
- 300 gramm csiperkegomba
- 4 darab zöldpaprika
- 4 darab paradicsom
- 1 szál lecsókolbász (elmaradhat)
A tetejére:
- 300 ml tejföl
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 mokkáskanál csípős Piros Arany (elmaradhat)
Instrukciók
- A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, 1 cm széles szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, majd félrerakjuk. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, és amikor kihűlt, szintén 1 cm széles karikákra vágjuk.
- A padlizsánszeleteket lecsöpögtetjük, leszárítjuk, egy ecset segítségével, olajjal vékonyan megkenjük, és egy serpenyőben barnás-pirosra sütjük.
- A hagymát a maradék olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén megtisztított, felaprított paprikát és paradicsomot. Addig pároljuk, amíg egy kicsit összeesik a paprika és paradicsom.
- Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, a Piros Arannyal, egy kevés vízzel hígítjuk, majd belekeverjük a lecsóba.
- A burgonya és a padlizsán szeleteket egy kiolajozott tepsibe fektetjük úgy, hogy félig fedjék egymást, közéjük dugdossuk a héj nélküli, karikára vágott kolbászt, majd megöntözzük a tejfölös lecsóval. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)