Sign In

Receptek

Rakott cukkini, sajttal

 

Rakott cukkini, sajttal

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Főétel, Zöldséges receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 800 gramm cukkini
  • 1/2 teáskanál
  • 60 gramm vaj
  • 50 gramm rizsliszt
  • 400 ml tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 400 gramm Brie sajt (2 x 20 gramm)
  • 500 gramm paradicsom

Instrukciók
 

  • A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, hámozás nélkül fél centis szeletekre vágjuk, gyengén besózzuk, és félrerakjuk, amíg a mártást elkészítjük.
  • Egy közepes sütőtálat vagy tepsit kivajazunk, majd a maradék vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk, a lisztet kevergetve 1-2 perc alatt megfuttatjuk benne, majd a tejet apránként hozzáöntve, kevergetve, sűrű mártássá főzzük. A tűzről lehúzva a tojások sárgáját is hozzákeverjük.
  • Megsózzuk, megborsozzuk, majd a szerecsendióval és a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Az egyik csomag sajtot vékony csíkokra vágjuk, a mártásba keverjük.
  • A cukkinit lecsepegtetjük, egyharmadát a kivajazott tálba terítjük. Egy kevés mártással megkenjük. Erre kerül egy sor felkarikázott paradicsom, egy leheletnyi só, és tetejébe ültetjük a szeletekre vágott sajtot.
  • Még kétszer megismételjük a műveletet, de figyeljünk, hogy a tetején mártás és sajt legyen.
  • A sajtot a sütési idő utolsó 15 percében tesszük a tetejére, hogy ne égjen meg.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Melegen nem lehet szépen tálalni, de másnapra szépen összeáll, és még szeletelni is lehet.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó cukkini, főétel, gluténmentes, sajt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating