Rántott karfiol
Rántott karfiol
Hozzávalók
- 1 darab közepes fej karfiol
- 1 teáskanál só
- 50 gramm kukoricaliszt
- 2 darab tojás
- 50 gramm Nutri Free pangrattato zsemlemorzsa
A tartármártáshoz:
- 2-3 evőkanál majonéz
- 100 ml tejföl vagy tejszín
- 1/2 mokkáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1-2 teáskanál citromlé
- 1-2 teáskanál porcukor
A körethez:
- 1000 gramm burgonya
- 2-3 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szárított rozmaring vagy 1 ág friss
- 1 teáskanál fokhagymapor
Instrukciók
- A karfiolt alaposan megmossuk, nagyobb rózsákra szedjük, és sós vízben roppanósra főzzük (kb. 15 perc). Vigyázzunk, ne főzzük túl, mert sütés közben még puhulni fog, és akkor előfordulhat, hogy túl puha lesz, és szétesik.
- Miután megfőztük, kihűtjük, és kihűlés után bepanírozzuk a szokásos módon, majd bő, közepesen forró olajban kisütjük. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
- Közben a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, tetszőleges darabokra felaprítjuk, tepsibe szórjuk, meglocsoljuk az olajjal, meghintjük a sóval, a fűszerekkel, kicsit összekeverjük, és 200 C fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt, néha megkeverve, megsütjük.
- A tartármártáshoz a majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd ízlésünknek megfelelően ízesítjük a sóval, fehér borssal, citromlével, porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)