Reszelt túrós
Reszelt túrós
Hozzávalók
A tésztához:
- 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 250 gramm vaj
- 200 gramm porcukor
- 3 evőkanál kakaó
- 6 gramm sütőpor
- 1 darab tojás
A töltelékhez:
- 500 gramm tehéntúró
- 150 gramm porcukor
- 30 gramm mazsola
- 3 darab tojás
- 10 gramm vaníliás cukor
Instrukciók
- A vajat sajtreszelőn lereszeljük, és 15 percig hagyjuk puhulni, ez idő alatt kimérjük a hozzávalókat. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, és az egyiket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
- Ha túl lágy a másik tészta, akkor azt is betehetjük a hűtőbe kb. 10-15 percre, majd egy 30 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi méretére nyújtjuk.
- A túrót a porcukorral, robotgéppel jól összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük. A tésztalapra simítjuk a tölteléket, és a fagyasztóból elővett tésztát nagy lyukú sajtreszelőn ráreszeljük.
- A sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)