Sign In

Reszelt túrós

 

Reszelt túrós

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 250 gramm vaj
  • 200 gramm porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 darab tojás

A töltelékhez:

  • 500 gramm tehéntúró
  • 150 gramm porcukor
  • 30 gramm mazsola
  • 3 darab tojás
  • 10 gramm vaníliás cukor

Instrukciók
 

  • A vajat sajtreszelőn lereszeljük, és 15 percig hagyjuk puhulni, ez idő alatt kimérjük a hozzávalókat. A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, és az egyiket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
  • Ha túl lágy a másik tészta, akkor azt is betehetjük a hűtőbe kb. 10-15 percre, majd egy 30 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi méretére nyújtjuk.
  • A túrót a porcukorral, robotgéppel jól összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük. A tésztalapra simítjuk a tölteléket, és a fagyasztóból elővett tésztát nagy lyukú sajtreszelőn ráreszeljük.
  • A sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, reszelt túrós, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating