Robi szelet, barna rizslisztből
Robi szelet - barna rizslisztből
Hozzávalók
A tésztához:
- 300 gramm barna rizsliszt
- 15 gramm útifűmaghéj
- 12 gramm sütőpor
- 1/2 mokkáskanál só
- 50 gramm kristálycukor (édesítő)
- 30 gramm sertészsír
- 1 darab tojás
- 100 ml tejföl
- 10 gramm vaníliás cukor
- kb. 100 ml tej
A krémhez:
- 40 gramm csokoládés pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 500 ml tej
- 1/4 mokkáskanál só
- 70 gramm kristálycukor (édesítő)
- 100 gramm vaj
A tetejére:
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaós porcukor (édesítős)
Instrukciók
- A lisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a sütőporral, a sóval, a cukorral, elmorzsoljuk a zsírral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
- Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható aránylag puha tésztát kapjunk, különben nagyon nehéz lesz vékonyra kinyújtani.
- Osszuk 4 részre a tésztát (kb. 180 gramm/gombóc), és fóliával letakarva pihentessük a hűtőben minimum 30 percig.
- Közben a szokásos módon megfőzzük a pudingot, félretesszük hűlni.
- A pihenőidő letelte után nyújtsuk ki a tésztagombócot lisztezett sütőpapíron 2mm vastagra, vágjuk méretre (kb. 20x28cm), majd a sütőpapírral együtt tegyük sütőlapra, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük világosra.
- A tésztalapokat rácson hagyjuk kihűlni.
- A vajat keverjük habosra, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal, és kenjük a szintén kihűlt lapok közé.
- A tészta tetejét kenjük le a tejjel, majd szórjuk meg a kakaós porcukorral. Másnapig pihentessük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)