Sign In

Receptek

Robi szelet, barna rizslisztből

 

Robi szelet - barna rizslisztből

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 300 gramm barna rizsliszt
  • 15 gramm útifűmaghéj
  • 12 gramm sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 50 gramm kristálycukor (édesítő)
  • 30 gramm sertészsír
  • 1 darab tojás
  • 100 ml tejföl
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • kb. 100 ml tej

A krémhez:

  • 40 gramm csokoládés pudingpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 500 ml tej
  • 1/4 mokkáskanál
  • 70 gramm kristálycukor (édesítő)
  • 100 gramm vaj

A tetejére:

  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaós porcukor (édesítős)

Instrukciók
 

  • A lisztet összekeverjük az útifűmaghéjjal, a sütőporral, a sóval, a cukorral, elmorzsoljuk a zsírral, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  • Annyi tejet adjunk hozzá, hogy egy könnyen gyúrható aránylag puha tésztát kapjunk, különben nagyon nehéz lesz vékonyra kinyújtani.
  • Osszuk 4 részre a tésztát (kb. 180 gramm/gombóc), és fóliával letakarva pihentessük a hűtőben minimum 30 percig.
  • Közben a szokásos módon megfőzzük a pudingot, félretesszük hűlni.
  • A pihenőidő letelte után nyújtsuk ki a tésztagombócot lisztezett sütőpapíron 2mm vastagra, vágjuk méretre (kb. 20x28cm), majd a sütőpapírral együtt tegyük sütőlapra, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süssük világosra.
  • A tésztalapokat rácson hagyjuk kihűlni.
  • A vajat keverjük habosra, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal, és kenjük a szintén kihűlt lapok közé.
  • A tészta tetejét kenjük le a tejjel, majd szórjuk meg a kakaós porcukorral. Másnapig pihentessük, hogy a lapok megpuhuljanak.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó barna rizsliszt, édes sütemény, gluténmentes, robi szelet

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating