Sign In

Receptek

Rokfortos mézes szilva

 

Rokfortos mézes szilva

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 gramm szilva
  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 2 darab tojás
  • 160-180 ml félédes fehérbor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 5 ml napraforgóolaj a sütéshez

A tetejére:

  • 2 ml görög joghurt
  • 3-4 evőkanál méz
  • 50 gramm rokfortsajt

Instrukciók
 

  • A lisztet a tojások sárgájával, a sóval és a borral sima, aránylag elég sűrű tésztává keverjük. 20 percig állni hagyjuk.
  • Közben a szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A fél szilvákat a boros masszába mártjuk, majd bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük.
  • A masszának olyan sűrűnek kell lennie, hogy ne folyjon le könnyen a gyümölcsről, hanem tapadjon rá. Miután beletettük a forró olajba, azonnal fordítsuk meg, mert utána már nem fogjuk tudni megfordítani, vissza fog fordulni magától.
  • A megsütött bundás szilvákat papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor egy kevés joghurtot teszünk a bundások tetejére, mézzel megcsorgatjuk, majd rokfortsajtot reszelünk rá.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, méz, rokfort, rokfortsajt, sajt, szilva

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating