Sign In

Receptek

Ropi zabpehelylisztből

 

Ropi zabpehelylisztből

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 4 gramm sütőpor
  • 250 gramm kefir
  • 2 darab tojás M-es
  • 80 ml napraforgóolaj

A szóráshoz:

  • 1 teáskanál dekor só
  • 1 evőkanál szezámmag

Instrukciók
 

  • A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, a fűszerpaprikával és a sütőporral. 200 g kefirt összekeverünk a tojásokkal, majd a liszthez öntjük, és jól összedolgozzuk csomómentesre, különben nem lehet majd kinyomni a habzsákból. Hozzáöntjük az olajat is, azzal is jól összekeverjük.
  • Egy kicsit hagyjuk pihenni, hogy a liszt felszívja a nedvességet, majd még annyi kefirt adjunk hozzá, hogy kb. galuskatészta állagú legyen, és ha kicseppentünk belőle, ne terüljön el, hanem tartsa a formáját.
  • Sütőpapírral borított sütőlemezre vékony, ropi vastagságú csíkokat nyomunk habzsákból, vagy vastagabb műanyagzacskóból, aminek a sarkára egy kicsi lyukat vágunk.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor vegyük ki a sütőből, amikor már kicsit pirul a széle, és már nem puha a teteje, különben nem fog ropogni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, ropi, sós, sós sütemény, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating