Sign In

Receptek

Sajtleves virslivel

 

Sajtleves virslivel

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Karaván füstölt sajt
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 0,5 mokkáskanál fehér bors
  • 500 gramm juhbeles bécsi roppanós virsli vagy frankfurti virsli
  • 1 evőkanál aprított snidling

Instrukciók
 

  • Lereszeljük a füstölt sajtot, és félretesszük.
  • Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd 1200 ml hideg vízzel, folytonosan kevergetve, apránként adagolva felhígítjuk.
  • Beletesszük a reszelt sajtot (egy keveset meghagyunk a tálaláshoz), a fehér borsot, az ételízesítőt és egy kevés sót.
  • Felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyözve főzzük 15-20 percig.
  • 10 perc eltelte után hozzáadjuk a felkarikázott virslit, ha kell, még megsózzuk, majd készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és snidlinggel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, sajt, sajtleves, sajtos, virsli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating