Sajtleves virslivel
Sajtleves virslivel
Hozzávalók
- 250 gramm Karaván füstölt sajt
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- ízlés szerint ételízesítő
- 0,5 mokkáskanál fehér bors
- 500 gramm juhbeles bécsi roppanós virsli vagy frankfurti virsli
- 1 evőkanál aprított snidling
Instrukciók
- Lereszeljük a füstölt sajtot, és félretesszük.
- Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd 1200 ml hideg vízzel, folytonosan kevergetve, apránként adagolva felhígítjuk.
- Beletesszük a reszelt sajtot (egy keveset meghagyunk a tálaláshoz), a fehér borsot, az ételízesítőt és egy kevés sót.
- Felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyözve főzzük 15-20 percig.
- 10 perc eltelte után hozzáadjuk a felkarikázott virslit, ha kell, még megsózzuk, majd készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és snidlinggel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)