Sign In

Sajtos csiga 2. (omlós)

 

Sajtos, omlós csiga 2.

Elkészítési idő 1 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 50 gramm kukoricaliszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 150 gramm vaj
  • 6 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 100 ml tej

A sajtkrémhez:

  • 150 gramm vaj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1/2 teáskanál fűszerpaprika
  • 150 gramm reszelt trappista sajt

Instrukciók
 

  • A lisztet, sütőport, sót összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, majd addig gyúrjuk, amíg a liszt felveszi az összes nedvességet, és egy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapunk. A tésztát 2 részre osztjuk.
  • A sajtkrémhez valókat addig keverjük, amíg egy könnyen keverhető masszát nem kapunk.
  • Az egyik tésztagombócot kinyújtjuk egy kb. 20x30-as téglalappá, rákenjük a sajtkrémet, majd óvatosan feltekerjük. Nekem egy kicsit tört a tészta, de a végeredményen nem látható.
  • Kinyújtjuk a másik tésztalapot is, megkenjük, feltekerjük, majd mindkét rudat egy tálcára helyezzük, fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Másnap elővesszük, és kb. 1cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • Nem ropogós, hanem inkább omlós, és a sajt egy kicsit kiolvadt a tésztából, de összességében nagyon finom lett.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csiga, gluténmentes, omlós, pékáru, sajtos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating