Sajtos galuska-leves
Sajtos galuska-leves
Hozzávalók
A leveshez:
- 2 darab húsleveskocka vagy ételízesítő
- 1500 ml víz
A galuskához-sajtgombóchoz:
- 70 gramm trappista sajt
- 2 darab tojás
- 3-4 púpozott evőkanál Miklós' Universal mix liszt
- ízlés szerint őrölt fehér bors
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint só
- 0,5 mokkáskanál szódabikarbóna
Instrukciók
- A leveskockából vagy ételízesítőből a vízzel levest készítünk.
- A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd a forró levesbe mártogatott kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
- Vagy: ha egy kicsit több lisztet teszünk hozzá, vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, nem túl nagyokat, mert megnőnek, és szintén a forrásban lévő levesbe tesszük őket. Kb. 6 percig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)