Sign In

Receptek

Sajtos kifli vajastésztából

 

Sajtos kifli vajastésztából

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 150 gramm Miklós' Universal mix
  • 2 darab tojás
  • 100 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
  • 1 mokkáskanál
  • 50 gramm margarin vagy vaj

A kenéshez:

  • 50 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 50 gramm Miklós' Universal mix)
  • 200 gramm margarin vagy vaj vajjal finomabb, könnyebb, levelesebb a tészta

A töltelékhez:

  • 60 gramm paradicsomlé
  • 10 gramm sűrített paradicsom vagy pizzakrém
  • ízlés szerint
  • 100 gramm trappista vagy más, reszelhető kemény sajt
  • ízlés szerint szárított oregánó
  • ízlés szerint egész mák
  • 1 csipet
  • 1-2 evőkanál tej

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.
  • 100 gramm lisztet 200 gramm margarinnal kikeverünk, és a tésztára kenjük.
  • Ezután feltekerjük, mint a bejglit, 2 felé vágjuk, folpackba csomagoljuk. 2 órát hűtőben pihentetjük (akár egész éjszaka).
  • Egy kisebb tálban összekeverjük a paradicsomlét a sűrített paradicsommal, megsózzuk. A sajt nagyobb részét téglaformákra vágjuk, kisebb részét lereszeljük.
  • A tésztát kinyújtjuk kör alakra, majd 8 cikkre vágjuk, megkenjük a paradicsommal, megszórjuk oregánóval, teszünk rá egy darabka sajtot, kifli alakra feltekerjük, sütőpapíros tepsire helyezzük. A másik tésztalappal ugyanígy járunk el.
  • A kiflik tetejét lekenjük tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, egy csipetnyi mákkal, és 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, sajt, sajtos, sós sütemény, vajas tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating