Sajtos kréker
Sajtos kréker
Hozzávalók
- 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 1 mokkáskanál só
- 100 gramm reszelt trappista sajt
- 100 gramm vaj
- 1 darab tojássárgája
Instrukciók
- A hideg vajat kockára vágjuk, és jól összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojássárgájával és a finomra reszelt sajttal, majd gombócot formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
- A 30 perc letelte után két részre osztjuk a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges nagyságú háromszögeket vágunk belőle, egy szívószál segítségével kis lyukakat szurkálunk bele.
- A krékereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)