Sign In

Receptek

Sajtos póréhagymaleves

 

Sajtos póréhagymaleves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm póréhagyma
  • 30 gramm vaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1000 ml víz
  • 3 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál fehér bors
  • 60 gramm reszelt juhsajt
  • 100 ml natúr joghurt
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál aprított zellerlevél
  • 1/4 mokkáskanál chilipehely

Instrukciók
 

  • A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd 2mm-es szeletekre vágjuk, gyűrűire szedjük. A vajat felolvasztjuk, majd a póréhagymát kevergetve 2-3 percig pároljuk.
  • Meghintjük a liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd apránként, folyamatosan kevergetve felöntjük 1000 ml vízzel. Megsózzuk, ne tegyük bele egyszerre az összes sót, csak egy részét, inkább kóstolgassuk, majd a borsot is adjuk hozzá. Forraljuk fel, majd lefedve, kis lángon főzzük 15 percig, a vége felé adjuk hozzá a lereszelt juhsajt nagy részét is.
  • A tojássárgáját keverjük össze a joghurttal, és egy kevés levessel hígítsuk, majd öntsük a leveshez. Megkóstoljuk, ha szükséges, még megsózzuk, végül a felaprított zellerrel fűszerezzük.
  • Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal és egy csipet chilipehellyel.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, póréhagyma, sajtos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating