Sajtos rizsgolyó
Sajtos rizsgolyó
Hozzávalók
- 300 gramm főtt rizs
- 2 darab tojás
- 100 gramm reszelt sajt
- 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
- 100 gramm sajt kisebb kockákra vágva
A forgatáshoz:
- 3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 500 ml étolaj
Instrukciók
- A főtt rizst összekeverjük a 2 tojással, reszelt sajttal, és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, majd vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, a közepükbe egy kis darab sajtot dugunk.
- Egyenként megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forró olajban aranysárgára sütjük. Köretként vagy önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)