Sign In

Receptek

Sajtos ropi – gluténmentes

Sajtos ropi – gluténmentes

sajtos ropi recept gluténmentes mentesmagazin
Sajtos ropi gluténmentesen  – MentesMagazin

Jó ropogós ropi, és nem utolsósorban szénhidrát-csökkentett is 🙂

sajtos ropi recept gluténmentes mentesmagazin

Sajtos ropi (Gluténmentes)

Jó ropogós ropi, és nem utolsósorban szénhidrát-csökkentett is 🙂
Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 tepsi

Hozzávalók
  

  • 120 gramm zabpehelyliszt Jelölten gluténmentes
  • 20 gramm kukoricakeményítő
  • 20 gramm bambuszrostliszt
  • 50 gramm vaj
  • 4 gramm sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 50 gramm reszelt trappista sajt
  • 175 gramm natúr joghurt

A tetejére:

  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál dekor só

Instrukciók
 

  • Egy tálba mérjük a liszteket, a sütőport, a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, elmorzsoljuk vele...
  • ... majd összegyúrjuk a reszelt sajttal és a joghurttal. Nagyon jól formázható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
  • 4 részre osztjuk a tésztát, és az egyikből egy kb. 10 cm széles, 5 mm magas csíkot nyújtunk az enyhén meglisztezett gyúrólapon. Pizza-szeletelővel 5 mm széles csíkokra vágjuk. Néha lisztezzük meg a szeletelőt, hogy ne ragadjon rá a tészta.
  • Fogunk egy csíkot, az élére állítjuk, meghengergetjük, majd megforgatjuk a nyújtólap szélére szórt szezámmagban és sóban, és sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk őket. A másik 3 tésztadarabot is ugyanígy készítjük el.
  • 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnás-pirosra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, ropi, sajt

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating