Sajtos ropi – gluténmentes
Jó ropogós ropi, és nem utolsósorban szénhidrát-csökkentett is 🙂
Sajtos ropi (Gluténmentes)
Jó ropogós ropi, és nem utolsósorban szénhidrát-csökkentett is 🙂
Hozzávalók
- 120 gramm zabpehelyliszt Jelölten gluténmentes
- 20 gramm kukoricakeményítő
- 20 gramm bambuszrostliszt
- 50 gramm vaj
- 4 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 50 gramm reszelt trappista sajt
- 175 gramm natúr joghurt
A tetejére:
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 teáskanál dekor só
Instrukciók
- Egy tálba mérjük a liszteket, a sütőport, a sót, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, elmorzsoljuk vele...
- ... majd összegyúrjuk a reszelt sajttal és a joghurttal. Nagyon jól formázható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
- 4 részre osztjuk a tésztát, és az egyikből egy kb. 10 cm széles, 5 mm magas csíkot nyújtunk az enyhén meglisztezett gyúrólapon. Pizza-szeletelővel 5 mm széles csíkokra vágjuk. Néha lisztezzük meg a szeletelőt, hogy ne ragadjon rá a tészta.
- Fogunk egy csíkot, az élére állítjuk, meghengergetjük, majd megforgatjuk a nyújtólap szélére szórt szezámmagban és sóban, és sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatjuk őket. A másik 3 tésztadarabot is ugyanígy készítjük el.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnás-pirosra sütjük.