Sign In

Receptek

Sárgabarackos túrógombóc

 

Sárgabarackos túrógombóc

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál Cassava/Gari dara
  • 1 evőkanál Miklós' Universal mix liszt
  • 2-3 nagyobb szem sárgabarack

A forgatáshoz:

  • 50 gramm kókuszreszelék

Instrukciók
 

  • A kókuszreszeléket egy serpenyőben, szárazon kicsit megpirítjuk.
  • A barackokat kimagozzuk, majd 8 darabra vágjuk.
  • A cukrot (édesítőt) kikeverjük a tojással, sóval, hozzáadjuk az áttört túrót, a darát, a lisztet, és minimum 1 órát pihentetjük, majd vizes kézzel egy nagyobb diónyi adagot ellapítunk a tenyerünkben, a közepébe teszünk egy darab barackot, és gombócot formálunk belőle.
  • A gombócokat enyhén sós, lobogó forró vízbe tesszük, majd mérsékeljük a lángot, és addig főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére (kb. 5 perc).
  • Amikor megfőttek, szűrővel kiemeljük, lecsepegtetjük őket, megforgatjuk a pirított kókuszreszelékben, és porcukorral meghintve, esetleg egy kevés baracklekvárral tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, sárgabarack, túrógombóc

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating