Sign In

Receptek

Sárgabarackos zabpehelyfelfújt

 

Sárgabarackos zabpehelyfelfújt

Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 1000 ml tej
  • 50 gramm vaj
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 250 gramm zabpehely (jelölten gluténmentes!)
  • 600 gramm sárgabarack érett, de nem túl puha
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 darab tojás
  • 10 gramm vaj a forma kikenéséhes
  • 1 evőkanál fahéjas porcukor a tetejére

Instrukciók
 

  • A tejet a vajjal, a vaníliás cukorral és a sóval fölforraljuk, majd a zabpelyhet beleszórjuk. Kevergetve 4-5 percig főzzük, majd a tűzről levéve lefedjük, és duzzadni hagyjuk a zabpelyhet.
  • Közben a barackokat megmossuk, kimagozzuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, meghintjük 2 evőkanál cukorral és a fahéjjal.
  • A maradék cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, a kihűlt tejes zabpehelyhez keverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.
  • Egy 26cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, a massza felét belesimítjuk, a barackok felét rárakosgatjuk, majd a massza másik felével beborítjuk. A maradék barackot a tetejére rakosgatjuk.
  • 190 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Langyosan, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, felfújt, gluténmentes, sárgabarack, zabpehely

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating