Sárgabarackos-meggyes cobbler
Sárgabarackos-meggyes cobbler
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm rizsliszt
- 100 gramm Nutri Free mix per Dolci
- 50 gramm kristálycukor vagy édesítő
- 6 gramm sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 100 gramm vaj
- 1 darab egész tojás
- 200 ml tejszín vagy kefir, vagy joghurt
- 1/2 mokkáskanál só
A gyümölcsös réteghez:
- 400 gramm sárgabarack
- 200 gramm meggy
- 3 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál barna cukor vagy édesítő
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
A szóráshoz:
- 100 gramm darált dió
- 1 evőkanál cukor
Instrukciók
- A tésztát a megadott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.
- Előkészítjük a gyümölcsöt, megmossuk, kimagozzuk, a barackot összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe, és a kivajazott tálunkba (kb. 20x30 cm) tesszük.
- Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából kanállal, diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk. Nem baj, ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek.
- A tetejét is meghintjük a cukros-diós keverékkel, és előmelegített sütőben 180 C fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)