Sign In

Receptek

Sárgabarackos-sajtos csirkemelltekercs

 

Sárgabarackos-sajtos csirkemelltekercs

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel, Szárnyas receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 50 gramm vaj
  • 50 gramm rizsliszt
  • 300 ml tej
  • 1 mokkáskanál
  • 1/2 mokkáskanál citrombors
  • 150 gramm Anikó sajt
  • 100 gramm aszalt sárgabarack
  • 6 szelet csirkemellfilé 2 fél darab szeletekre vágva
  • 12 szelet bacon szalonna
  • 4 evőkanál napraforgóolaj

Instrukciók
 

  • Az aszalt barackot, ha túl száraz, langyos vízbe áztatjuk. A hússzeleteket óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük. Egy kisebb lábasban megforrósítjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, kevergetve fehéredésig sütjük, majd apránként, szintén kevergetve, hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk.
  • Tovább kevergetve, mérsékelt tűzön, pár perc alatt sűrűre főzzük, közben hozzákeverjük a durvára reszelt sajtot, és a kisebb kockákra vágott sárgabarackot is, majd kicsit hűlni hagyjuk.
  • Mikor langyosra hűlt a sajtos mártás, a hússzeletre kenünk 1 jó nagy evőkanálnyit, feltekerjük, majd körbetekerjük 2 szelet szalonnával, és egy olajjal kikent jénai tálba fektetjük.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemell, főétel, gluténmentes, sajt, sárgabarack

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating