Sign In

Receptek

Sarkadi szűzpecsenye

 

Sarkadi szűzpecsenye

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sertéshús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm sertés szűzpecsenye
  • 40 gramm vaj
  • 1 teáskanál a húshoz
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt vagy zabpehelyliszt
  • 300 ml tej
  • 1 teáskanál a mártásba
  • 150 gramm lángolt kolbász
  • 1 darab nagyobb ecetes uborka
  • 100 gramm reszelt trappista sajt

Instrukciók
 

  • A szűzpecsenyét szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, majd egy serpenyőben a vajon, nagy lángon, oldalanként 3-3 perc alatt elősütjük, majd lecsöpögtetve tepsibe fektetjük őket.
  • A megtisztított, cikkekre vágott gombát a visszamaradó zsiradékban 5 perc alatt megpirítjuk, a liszttel meghintjük, a tejjel felöntjük, megsózzuk, és 2-3 perc alatt besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről.
  • Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a felkarikázott kolbászt, a felaprított uborkát és a reszelt sajt 2/3 részét.
  • Ezt a masszát az elősütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, végül a 190 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt átsütjük. Sonkás rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, sertés, szűzpecsenye

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating