Sign In

Receptek

Savanyú káposztás-kolbászos pizza

 

Savanyú káposztás-kolbászos pizza

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pizza receptek
Konyha Magyar, Olasz
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 10 gramm friss élesztő
  • 220 ml víz langyos
  • 1 teáskanál cukor
  • 340 gramm Naturbit Pizza lisztkeverék
  • 1,5 teáskanál
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál kakukkfű

A savanyú káposztás feltéthez:

  • 100 gramm bacon szalonnakocka
  • 1 darab lila hagyma nagyobb fej
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 250 gramm savanyú káposzta
  • 1 mokkáskanál tárkony szárított
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 50 gramm füstölt kolbász
  • 100 gramm tejföl
  • 1 darab tojás

A kolbászos feltéthez:

  • 30 gramm sűrített paradicsom
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 darab paradicsom nagyobb
  • 1 darab lila hagyma kisebb
  • 100 gramm füstölt kolbász
  • 30 gramm pizza mozzarella sajt

Instrukciók
 

  • Először a savanyú káposztás feltétet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A szalonnakockák zsírját kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük, félretesszük. A felaprított hagymát a zsírra dobjuk, hozzáadjuk az olajat, megdinszteljük, majd rászórjuk a kinyomkodott, rövidebbre vágott káposztát. Pár percig erősebb lángon pirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük, felöntjük 60 ml vízzel, majd fedő alatt kb. 25 perc alatt puhára pároljuk, a végén zsírjára sütjük, majd kihűtjük.
  • Amíg a káposzta párolódik és hűl, addig elkészítjük a tésztát. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben, a lisztet tálba mérjük, összekeverjük a sóval, a fűszerekkel, majd a felfuttatott élesztővel. Simára kidagasztjuk, a vége felé hozzádagasztjuk az olajat is. Egy jól gyúrható, viszonylag lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Lehet robotgéppel is csinálni, én jobban szeretem kézzel dagasztani, mert jobban érzem a tészta állagát.
  • Gombóccá gyúrjuk, olajjal lekenjük, konyharuhával letakarva langyos, huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük. A kelesztési idő nagyban függ a környezet hőmérsékletétől, és az élesztő aktivitásától, 40-80 perc között változhat.
  • Amíg a tészta kel, a tojást összekeverjük a tejföllel, majd a kihűlt káposztához adjuk a karikára vágott, héj nélküli kolbásszal és a szalonnapörc nagy részével együtt. A kolbászos feltéthez karikára vágjuk a kolbászt és a hagymát, szeletekre a paradicsomot. A sűrített paradicsomot összekeverjük kb. 20-30 ml vízzel és a sóval. A sajtot lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán.
  • Amikor a tészta megkelt, lisztezett gyúrólapon sütőlemez méretűre kinyújtjuk, majd áttesszük az olajjal megkent sütőlemezre, szépen eligazgatjuk. Kicsit hagyjuk még kelni, aztán olajjal megkenjük, és az egyik felére rákanalazzuk a káposztás feltétet, és megszórjuk a maradék szalonnapörccel.
  • A tészta másik felét megkenjük a paradicsomos szósszal, rászórjuk a kolbászt, hagymát, paradicsomot, a fűszereket, végül a reszelt sajtot, és 200-220 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, káposzta, kolbász, pizza, savanyú

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating