Sign In

Receptek

Savanyú káposztás nokedli

 

Savanyú káposztás nokedli

Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 evőkanál étolaj
  • 300 gramm húsos, főtt császárszalonna
  • 300 gramm savanyú káposzta
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag

A nokedlihez:

  • 300 gramm zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 150-200 ml víz

Instrukciók
 

  • A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
  • Amikor a zsírja nagyjából kisült, hozzáadjuk az apróbbra vágott savanyú káposztát (ha szükséges, kicsit kiöblítjük), rászórjuk a borsot és a köményt, majd pár percig együtt pirítjuk.
  • Közben elkészítjük a nokedlit. Összekeverjük a hozzávalókat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy normál galuskatészta sűrűségű masszánk legyen.
  • Lobogó, sós vízbe szaggatjuk.
  • Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, közepesre állítjuk a lángot, és még kb. 3 percig főzzük.
  • Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük (így nem fog összeragadni), és a szalonnás káposztához keverjük.
  • Ha másnapra is maradna, és túl száraznak éreznénk, egy kevés tejföllel locsoljuk meg a tetejét.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, káposzta, nokedli, savanyú, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating