Savanyú káposztás nokedli
Savanyú káposztás nokedli
Hozzávalók
- 1 evőkanál étolaj
- 300 gramm húsos, főtt császárszalonna
- 300 gramm savanyú káposzta
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
A nokedlihez:
- 300 gramm zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál só
- 150-200 ml víz
Instrukciók
- A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és az olajon megpirítjuk.
- Amikor a zsírja nagyjából kisült, hozzáadjuk az apróbbra vágott savanyú káposztát (ha szükséges, kicsit kiöblítjük), rászórjuk a borsot és a köményt, majd pár percig együtt pirítjuk.
- Közben elkészítjük a nokedlit. Összekeverjük a hozzávalókat, és annyi vizet adunk hozzá, hogy normál galuskatészta sűrűségű masszánk legyen.
- Lobogó, sós vízbe szaggatjuk.
- Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, közepesre állítjuk a lángot, és még kb. 3 percig főzzük.
- Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük (így nem fog összeragadni), és a szalonnás káposztához keverjük.
- Ha másnapra is maradna, és túl száraznak éreznénk, egy kevés tejföllel locsoljuk meg a tetejét.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)