Savanyú tojás
Savanyú tojás
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma kisebb fej
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 darab babérlevél
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika vagy paprikakrém
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 1-2 teáskanál ételecet 10%-os
- 6 darab tojás
- 100 ml tejföl
A körethez:
- 200 gramm tetszőleges száraztészta (gluténmentes)
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Instrukciók
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon egy széles serpenyőben, majd rászórjuk a lisztet és egy kicsit együtt pirítjuk.
- Megszórjuk a fűszerpaprikával, és azonnal felöntjük, folyamatos keverés közben, 3dl vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a cukrot, az ecetet, és 2-3 percig kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
- Ekkor beleütjük a mártásba tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk, és lassú tűzön addig sütjük, amíg a tojások fehérje megszilárdul. Közben a tésztát sós, lobogó vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és az olajjal összekeverjük. Tálaláskor a tésztára csorgatjuk a mártást, és a tojásokat a tetejére ültetjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)