Sign In

Receptek

Sivatag rózsája

 

Sivatag rózsája

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 27 db

Hozzávalók
  

  • 125 gramm cukor vagy édesítő
  • 170 gramm puha vaj
  • 150 gramm Nutri Free mix per Dolci
  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 50 gramm kukoricaliszt
  • 2 darab tojás
  • 50 gramm mazsola
  • 6 gramm sütőpor
  • 30 gramm durvára vágott étcsoki
  • 100 gramm natúr kukoricapehely
  • 1 evőkanál porcukor vagy édesítő, a szóráshoz

Instrukciók
 

  • Robotgépben habosra keverjük a cukrot a puha vajjal, majd tovább keverjük a két tojással, és közben kanalanként hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert liszteket. Amikor egyneművé válik, hozzáadjuk a mazsolát és az étcsokit. Lágy, krémes állaga lesz a tésztának, nem kell megijedni!
  • A kukoricapelyhet egy tálba öntjük, beleteszünk kanállal egy kisebb diónyi mennyiségű tésztát, megforgatjuk benne, kicsit rányomkodjuk a kukoricapelyhet, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  • 170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percet. Miután kihűltek, tálra helyezzük a rózsákat, és vékonyan meghintjük porcukorral. Ebből a mennyiségből 27 db rózsa lesz, de elég nagyok, lehet kisebbeket is készíteni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating