Sign In

Receptek

Sólet – cserépedényben

 

Sólet - cserépedényben

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Egytálételek, Főétel
Konyha Zsidó
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 400 gramm száraz fehér bab
  • 2 darab kisebb libacomb
  • 50 gramm bacon szalonna
  • 1 darab nagy faj vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 100 gramm barna rizs
  • 3 teáskanál
  • 2-3 darab tojás
  • 400 ml füstölt hús főzőleve

Instrukciók
 

  • A babot előző este beáztatjuk. Másnap a libacombokról lefejtjük a bőrt, kisebb darabokra vágjuk, és kisütjük a zsírját. A hagymát 2 evőkanál libazsíron megdinszteljük, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát is.
  • Másnap leszűrjük a babot, és az előzőleg szintén beáztatott cseréptálba szórjuk, hozzáadjuk a megmosott árpagyöngyöt (barna rizst), a megdinsztelt hagymát, sót, borsot, majoránnát, és jól összekeverjük.
  • Felöntjük dupla mennyiségű vízzel és a füstölt hús főzőlevével, majd ráfektetjük a libacombokat, és betesszük a tálat, lefedve, a hideg sütőbe. A közepesnél kicsit kisebb hőmérsékleten (150-160 fok) sütjük-pároljuk. 60 perc után kicsit átkeverjük, megkóstoljuk, ha szükséges pótoljuk még a sót és a vizet.
  • Ezután még kb. 2 óra hosszat tovább sütjük, néha ellenőrizzük a folyadékot, nehogy leégjen. Az utolsó 30 percben az alaposan megmosott tojásokat is beletesszük. Akkor jó, ha a leve olyan sűrű, mint a pörköltnek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó egytálétel, főétel, gluténmentes, sólet

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating