Sonkás dödölle
Sonkás dödölle
Hozzávalók
- 500 gramm burgonya
- 2 teáskanál só
- 100 gramm kukoricaliszt
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 150 gramm sonka főtt, füstölt
- 200 ml tejföl a tálaláshoz
Instrukciók
- A meghámozott, megmosott burgonyát kisebb kockákra vágjuk, és annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
- Amikor már jó puha, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet, és 4-5 perc alatt közepesen keményre főzzük. A tűzről levéve még tovább keverjük néhány percig.
- Amíg a burgonya fő, a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd szeletekre, és a zsíron megpirítjuk.
- Miután a liszttel összefőztük a burgonyát, a hagyma zsírjában megforgatjuk a kanalat, és nagyobb galuskákat szaggatunk a hagymás zsírba, és a galuskákat egy kicsit meg is pirítjuk rajta.
- A sonkát kisebb kockákra vágjuk, megpirítjuk, a dödöllére öntjük. Lehet töpörtyűvel is készíteni, nálam most azzal készült. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)